Pühadeaegne tervisetoit hapukapsas sisaldab rohkelt C-vitamiini

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks huvitavamaid aineid hapukapsas on tartoonhape, mis takistab rasvumist ja aitab kaalu langetada.
Üks huvitavamaid aineid hapukapsas on tartoonhape, mis takistab rasvumist ja aitab kaalu langetada. Foto: j sierpniowka / PantherMedia / j sierpniowka

Eestis on juba ammusest ajast teada, et keedetud hapukapsasupp on talvel üsna toekas toidukord. Hapukapsas toetab immuunsust ja mõjub eriliselt hästi seedimisele.  

Hapukapsas väga kasulik just askorbiinhappe (üks loodusliku C-vitamiini vorm) ning B6- ja B3-vitamiinide suure sisalduse poolest. Need vitamiinid aitavad omastada rohkem valku ning muudavad juuksed läikivamaks ja küüned tugevamaks, kirjutab Kristel Vokk blogis Tervislik Toitumine.

Näiteks kui süüa päevas vaid 200 grammi hapukapsast, siis katab see ära päevase C-vitamiini vajaduse. Hapukapsa väga oluline omadus on, et see tõstab immuunsust loomulikul teel ning tänu sellele ei saa viirused väga kergelt külge hakata.

Hapukapsas normaliseerib seedetrakti mikrofloorat ja aitab paljuneda headel, meile vajalikel bakteritel, kiirendades sel viisil toidu seedimist. Samuti on hapukapsas maohaavade ning kaksteistsõrmiksoole haavade ennetamisel profülaktiliseks toiduks. Üks huvitavamaid aineid hapukapsas on tartoonhape, mis takistab rasvumist ja aitab kaalu langetada, võimaldades ära hoida süsivesikute rasvaks muutumist või vähemalt seda protsessi aeglustades.

Leia blogist Tervislik Toitumine maitsev hapukapsasupi retsept. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles