Põhja-Tallinna valitsuse kontorikoeral Mr Foxil on linlastele siiras palve

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Põhja-Tallinna lov

Igapäevaselt Põhja-Tallinna valitsuse Niine tänava peamajas tööl kaasas käiv varjupaigast pärit segavereline Mr Fox palub kõigil põhjatallinlastel ja tallinlastel hoiduda enne uusastaööd ilutulestiku kasutamisest ning palub kõigil lapsevanematel seda ka oma lastele õpetada.

Mr Foxi sõnul on probleem selles, et linnas elavad koerad, kassid aga ka linnud ja kõik teised kardavad paugutamist ning see hirmutab neid. Kui uusaastaööl oskavad koeraomanikud vähemalt valmis olla selleks, et lastakse ilutulestiku, siis pidev paugutamine uusaastaööle eelnevatel ja järgnevatel nädalatel on väga ehmatav.

Mr Fox palub kõigil lapsevanematel sellest oma lastega rääkida ning selgitada, miks ei ole hea nii loomade kui ka inimeste meelerahu pühade ajal häirida.

Põhja-Tallinna linnaosa vanema Raimond Kaljulaidi sõnul on probleem tõsine. Mr Fox elab näiteks Lõime tänaval ning sealsete majade vahel on eriti õhtusel ajal praegu paugutajaid väga palju.

«Nägin hiljuti vaatepilti, kus üks isa oma kahe väikese lapse rõõmuks majade vahel ilutulestikurakette tulistas. Oleksime tänulikud, kui kõik lapsevanemad õpetaks oma lastele just vastupidist – et linnas paugutamine on linnaloomade ja –lindude jaoks väga stressirohke ning häirib ka inimesi, eriti kui seda tehakse hilistel õhtutundidel,» ütles Kaljulaid.

Põhja-Tallinna linnaosa on tänulik kõigile inimestele, kes pühade ajal ilutulestikuga ei pauguta ning oma lastele loomade- ja lindude muret selgitavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles