Vene Teatri näitlejanna toetas preemiarahaga kodutuid kasse: kulutada millelegi tühisele oleks minu jaoks kuritegu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

15. detsembril anti Vene Teatri juubelikontserdil üle Tamara Solodnikova nimeline näitlejapreemia. Laureaadiks valitud Tatjana Kosmõnina otsustas talle kingitud rahasumma annetada Kohtla-Nõmmel asuvale kasside hoiukodule MTÜ Kurrmäu.

MTÜ Fond Rõõmukuulutus iga-aastane preemia määratakse traditsiooniliselt jõulude eel ühele silmapaistvale Vene Teatri näitlejale. Autasu on MTÜ välja andnud enam kui 20 aastat.

Tatjana tunnistab, et auhinna saamine oli tõelise üllatus:  «Olin teatri juubelikontserdi korraldaja ja teadsin hästi, et lavale tuleb näitlejapreemiat üle andma heategevusfondi president Ljudmilla Gans. Samas ei osanud ma uneski näha, et preemia väljakuulutamisel kõlab minu nimi. Auhinna saajana võitlevad minus kaks tunnet — ühest küljest uhkus ja rõõm, teisalt kahtlus ja hämmastus, et millega mina selle autasu välja teenisin. Kulutada preemiaraha millelegi tühisele oleks minu jaoks kuritegu.»

Tatjana Kosmõnina toetab võimaluste raames juba aastaid erinevaid loomade varjupaiku.  Nende etenduste ajal, kus Tatjana kaasa mängib, on Vene Teatri fuajees alati korjanduskarp, et koguda vahendeid ühe või teise varjupaiga toetuseks. Ka oma auhinnaraha otsustas näitlejanna jõulude eel annetada just varjupaigale: «Mulle omistatud auhinnaraha läheb Kohtla-Nõmme kasside varjupaigale MTÜ Kurrmäu, millega tegeleb ennastsalgavalt ainult üks inimene — Merle Laur.» Tatjana kingituse eest saab varjupaik osta kassidele toidukonserve ja ravimeid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles