Tahaksid jaanuaris alkoholi mitte tarbida? Nipid, mis aitavad sul õnnestuda

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoi R. / PantherMedia / Scanpix

Paljud inimesed kahtlevad sellise teguviisi mõtekuses, aga teadlased on tõestanud, et tegelikult on sellisel ettevõtmisel pikaajalised kasutegurid. Kui vältida alkoholi kasvõi ainult 31 päeva, siis see vähendab vägijoogi tarbimist aastaringselt – ehk sa jood ka näiteks augustis vähem, kui sa muidu seda teeksid.

Tekitab huvi järele proovida? Teie ees on viis nippi, mis aitavad õnnestumisele (ehk kainena püsimisele) oluliselt kaasa.

1. Vabane ahvatlustest

Eemalda kogu alkohol oma kodust – viska minema või peida sellisesse paika, kus see ei tõmba sinu tähelepanu.

2. Valmistu kutseteks baari

Tõenäoliselt jõuab jaanuaris kätte hetk, kui sind kutsutakse baari, seega mõtle valmis oma taktika. Otsusta, kas sa suudad jääda alkoholivabade jookide juurde või oleks targem kutsest keelduda. Tähtis on see, et sa ei laseks kellelgi ennast mõjutada alkoholi tarbima.

3. Hellita end

Alkoholist loobumine säästab raha, seega miks mitte kasutada seda selleks, et ennast natukene hellitada. Kui sa tunned, et tahaksid juba hirmsasti alkoholi tarbida, siis meenuta endale, et iga ostmata jäänud jook on samm lähemale, et saaksid soetada ammu soovitud rõivakomplekti või puhkusereisi.

4. Leia endale tugirühm

Sa võid proovida kainet jaanuari üksi, aga tunduvalt kergem on see koos toetavate sõpradega. Miks mitte teha mõnele sõbrale ettepanek koos proovida, et siis üksteist motiveerida. Kui sinu sõbrad ei ole huvitatud, siis äkki leiad interneti vahendusel mõne kaaslase?

5. Täida oma aeg huvitavate tegevustega

Kui pohmelli ei tule põdeda, siis on sul palju rohkem aega tegeleda nauditavate asjadega. Õpi midagi uut – näiteks salsat või võõrkeelt. Võid alustada ka enda keha paremasse vormi ajamisega, sest nüüd on sul ka nädalavahetusti energiat. Kui eelnevad soovitused sind ei kõnetanud, siis võid lihtsalt sõprade või perega midagi lõbusat teha, kirjutab Huffingtonpost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles