Inglismaa loomaaiapõleng tõi kaasa mitmete loomade hukkumise

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva pärastlõunas puhkes Inglismaal enam kui 21 000 loomale koduks olevas Chesteri loomaaias ränk tulekahju, mis hävitas täielikult mussoonmetsa ekshibitsiooni. Loomaaed teatas, et osa hoone elanikest hukkus leekides. 

Loomaaia esindaja Jamie Christoni sõnul ei saanud ükski talitajatest ega külastajatest viga ning hoonest suudeti päästa kõik kriitiliselt ohustatud gibonid ja orangutanid ning ka krokodillid, kilpkonnad ja hulk eksootilisi linde. Vaatamata talitajate kiirele tegutsemisele hukkusid mõned putukad, kalad ja väiksemad linnud, kes tulekahju lahvatamise koha läheduses olid. 

«Iga väiksemagi looma surm on meie jaoks südantlõhestav, sest oleme nende liikide kaitsmisesse palju panustanud,» sõnas Christon. «Kõigile päästetud loomadele on loomaaias leitud uued elupaigad ning me töötame ööpäevaringselt, et nende olemine mugavaks teha.»

Seni pole teada, millest tulekahju alguse sai, ent selle väljaselgitamiseks on algatatud uurimine. Loomaaed algatas ka rahakogumise mussoonmetsa taastamiseks ning esimese 24 tunniga olid loomasõbrad seda toetanud 50 000 naela ehk umbes 55 600 euroga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles