Lustakas video: ka suured kassid jumaldavad pappkarpe

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kasside suur armastus pappkarpide vastu on ammu teada, ent nii mõnelegi võib tulla üllatusena, et ka nende suured ja metsikud suguvennad on hinges mängulusti täis ja karbid pakuvad neilegi palju rõõmu.

Saeed võib ju olla uhke ja täiskasvanud isalõvi, ent kui mängu tuleb kaelkirjakuks maskeeritud pappkarp, ei suuda ta end tagasi hoida. Lõuna-Aafrika Vabariigis Lionsrocki metsloomakeskuses elav Saeed on aga lõbutsemisvõimalust kahtlemata väärt, sest tema elu oli kuni selle aasta alguseni roosilisest väga kaugel. 

Kolmeaastane Saeed sündis Süürias Aleppos ja temast sai tsirkuselõvi. Sõja eest põgenenud talitajad jätsid loomad maha ning paljud neljajalgsed surid oma puurides nälga. Saeedile tuli appi loomapäästeorganisatsioon Four Paws, mille vabatahtlikud ta Lionsrocki toimetasid. 

Nüüd saab Saeed jalutada hiigelsuurel territooriumil ja nautida igat päeva. Et isalõvi elu huvitavamaks teha, jäetakse tema aedikusse erinevaid lelusid. Üheks neist oli kaelkirjakuks dekoreeritud pappkarp, mille Saeed rõõmuga vastu võttis. Vaata toredast videost, kuidas lõvi karbiga lõbutses! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles