Haruldased kaadrid: pisike jääkaru magab ema kaisus magusat und

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1. detsembri pärastlõunal sündis Berliini loomaaias väike jääkaru. Kurt, pime ja umbes merisea suurune karupoeg veedab kogu aja ema soojas embuses ja tänu pesakaameratele saavad talitajad näha, kuidas tal läheb.

Talitajate sõnul on 12-päevane karupoeg väga hea isuga ja joob emapiima iga kahe tunni tagant. Ka karuema Tonja saab hästi hakkama ning hoiab oma järeltulijat ülima hoolega. Umbes 30 päeva pärast sündi ehk jaanuari alguses avab karupoeg lõpuks silmad ja ka tema kõrvad hakkavad töötama. 

Kuna Tonja ja tema poeg on külastajate ja ka talitajate pilkude eest peidetud, ei jäänud loomaaial üle muud, kui pessa kaamera paigaldada. See annab erakordse võimaluse vastsündinud karupoega lähemalt uudistada ja tema olekut ööpäevaringselt jälgida.

Väikeste jääkarude suremus on kõrge — ligi 85 protsenti hukkub veel enne kolmandat eluaastat. Jääkaruema vajab vastsündinu eest hoolitsemise ajal rahu ja vaikust ning seetõttu hoiavad talitajad end mõne järgmise nädala jooksul karudest eemale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles