Miljonite inimeste lemmik, muskli-känguru Roger sulges lõplikult silmad

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: The Kangaroo Sanctuary Alice Springs/facebook

2015. aastal hakkas internetis kulutulena levima  foto tohutult tugevast kängurust, kes oli metallämbri mõlki vajutanud. Rogeri-nimelise superkänguru elu jõudis aga lõppu ning ta suri laupäeval 12 aasta vanuselt. 

Teade 89-kilogrammise ja kahemeetrise känguru surmast puudutas paljusid inimesi ning tema enam kui miljoni sotsiaalmeediafänni on postitanud Twitterisse ja Facebooki lugematul hulgal kaastundeavaldusi. Rogeri koduks oli Austraalias asuv kängurute päästekeskus Kangaroo Sanctuary, mis just tänu talle tegevushoo sisse sai. Päästekeskusesse jõudis Roger 2006. aastal pärast seda, kui tema ema autorataste all hukkus.

Kangaroo Sanctuary asutaja Chris Barnesi sõnul sirgus Rogerist känguru, keda armastasid inimesed üle kogu maailma. Kui noorena oli Roger tõeline alfaisane, kes vajadusel ka agressiivsust üles näitas ja lausa 12 kaaslannat pidas, rahunes ta vanemas eas maha ja lubas Barnesil ja teistel talitajatel endale paigi teha.

Viimastel aastatel vaevas Rogerit artriit ja halb nägemine, ent ta suutis pensionipõlve sellegipoolest nautida. Paljude südametesse pugenud känguru maeti päästekeskuse territooriumile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles