Ebameeldiv olukord: hülgele jäi angerjas ninasõõrmesse kinni (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: NOAA FISHERIES/BRITTANY DOLAN HANDOUT / EPA / Scanpix

Ilm on inetu, külmkapp on toidust tühi ning hommikul peab liiga vara ärkama — meil kõigil tuleb igapäevaelus ette olukordi, mis tuju pahuraks ajavad. Lohutada võime end aga sellega, et erinevalt ühest hülgest ei ole meil angerjas ninna kinni jäänud. 

Fotot totrasse olukorda sattunud hawaii munkhülgest jagas USA Ookeani ja Atmosfääri Administratsiooni munkhülgete uurimisele keskenduv programm, milles osalevate teadlaste sõnul ei ole nad päriselt kindlad, kuidas angerjas hülge ninna sattus. Tegu pole aga esmajuhtumiga — aastate jooksul on mitmel korral leitud noori hülgeid, kellel angerjas sõõrmest välja rippumas.

Üks teooriatest on, et hülged otsivad toitu kitsastest lõhedest, kus angerjad peituvad. Püüdes põgeneda ujuvad viimased aga otse hülge ninna ja jäävad sinna kinni. Kõik seni leitud hülged vajasid kõrvalist abi — nad püüti kinni, angerjad eemaldati nende ninadest ettevaatlikult ja loomade tervist see kuidagimoodi ei ohustanud. Angerjatel endil aga nii hästi ei läinud ning ninas veedetud aeg sai neile saatuslikuks. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles