Päevakäpp: Emma otsib kodu, kus kanafileest kunagi puudu ei oleks

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Kasside Turvakodu

Kassitüdruk Emma saabus turvakodusse eelmisel kevadel ühest suvilapiirkonnast. Õues olid Emma igapäevasteks kaaslasteks külm, nälg ning suur hirm. Raagus põõsad ei pakkunud talvel sooja kaitset, lumi pani käpapadjandid külmast kipitama ning painav näljatunne ei andnud hetkekski rahu.

2017. aasta kevadel saabus Emma turvakodusse, kuid tema hirm ei kadunud. Emma veetis esimesed kuud hirmunult puuride all ning ei tahtnud üldse uskuda, et mõni inimene võiks temast päriselt hoolida. Vabatahtlikud käisid Emmat muudkui hellitamas ning ühel päeval tärkas ka Emma südames lootus, et ehk on tõesti siin maailmas ka headust. Emma kolis puuride alt pehmesse pessa ning iga päevaga uudistas ta inimest aina enam.

Nüüdseks on pisike kassitirts teinud läbi enneolematu muutuse — sellest kartlikust tänavakassist on saanud uudishimulik kassitirts, kes peab paitustest lugu. Pehmed paid on hakanud Emmale juba nii väga meeldima, et kui tema asemel paitatakse kõrvalpesas tukkuvat kaaslast, arvab Emma, et on õige inimese kätt käpaga õigele poole (loe: tema poole) suunata.

Emma teine suur nõrkus pehmete paituste kõrval on muidugi kanafilee — hõrk, mahlane ja võimalikult värske. Vabatahtlikud ei pea kunagi muretsema, et äkki jääb Emma kanafileest ilma. Kui inimene peaks kogemata Emmast ilma kanafileed andmata mööda kõndima, annab kassitirts ise sellest teada käpapatsutusega õlale.

See väike vurrudega nurrumootor on üks väga vahva tegelane: hell, malbe ja õrn, koos väikeste krutskitega. Loodame väga, et pärast pikka ootust jääb ka Emma oma inimesele silma ning temagi saab pühade aega juba päriskodus nautida. Emmale meeldiks väga, kui teda ootaks päriskodus veel mõni nurrumootor — kahekesi koos kanafileed lunides jõutakse ju kiiremini sihile!

Emmale kodu pakkumiseks kirjuta aadressile info@kassideturvakodu.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles