Ära maga maha! Tallinnas leiab peagi aset uhke lemmikloomapäev

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: LIIS TREIMANN / EESTI MEEDIA/SCANPIX BALTICS

Eeloleval laupäeval, 8. detsembril kell 12-16 on kõik lemmikloomad koos omanikega oodatud «Lemmikute Lemmikpäevale», mis toimub kolmandat sünnipäeva tähistava PetCity Rannamõisa XL lemmikloomakeskuses.

«Lemmikloom on parim sõber, ideaalne mängukaaslane ja suurepärane stressimaandaja, kuid kahtlemata kaasneb tema võtuga ka kohustus,» sõnas PetCity tegevjuht Hendrik Tibar. «Lemmikute päeval räägimegi lemmikloomade eest hoolitsemisest, lisaks tegutsevad õpitoad, peetakse loenguid ja muid üritusi, mille peastaarideks on loomulikult loomad.» 

Mõnusa perepäeva üheks tõmbenumbriks on fotonurk, kus saab end koos lemmikuga pildistada. Samuti keerleb auhinnarohke õnneratas, esitletakse uusi loomariideid ja arendavaid mänguasju ning igal veerandtunnil avaneb võimalus kiigata PetCity loomakliiniku tagaruumidesse. «Oleme programmi nii üles ehitanud, et üritusel käinud loomaomanik saaks tõesti ka praktilist informatsiooni, kuidas oma lemmiku eest paremini hoolitseda,» rääkis Tibar. Koostöös Haabersti linnaosavalitsusega jagatakse infot ka lemmikloomade eeskirjade ja kiibistamise kohta.

Kõigil PetCity külastajatel on võimalus osaleda ka heategevuses. Igas PetCity kaupluses on jõuluajal väljas annetuskastid, mille sisu annetatakse Varjupaikade MTÜ lemmikloomadele. Kauplustest leiab ka varjupaigaloomade soovide nimekirja. «Uurisime Varjupaikade MTÜ-lt, kuidas saaksime tõsta varjupaikade lemmikute tuju, et nad ei jääks pühade ajaks unustusse. Tegime varjupaikades viibijatest kauplustesse vahvad tutvustused ning paneme koos külastajate abiga neile vastavalt soovide nimekirjale kokku ka sööki, pesasid, mänguasju ja muud vajalikku. Igaüks saab korjanduskasti enam kui saja koera, 740 kassi ning mõne varjupaigas elava eksootilise looma heaks ka oma panuse anda,» rääkis Tibar.

Loomad vajavad iga kuu tonne kvaliteetset loomatoitu, aga kassid ka liiva, mida kulub enam kui 400 kilogrammi nädalas, samuti sooja pesa, vitamiine ja mänguasju. Kõige lihtsam on oma lemmikule kingitusi või vajalikke asju ostes kaasa haarata nimekiri, mille varjupaigad ise on koostanud, valida sealt soovitu ja see kasti poetada. Samuti on võimalik mõnele koerale või kassile teha kõige erilisem kingitus ja nad koju viia - kohal on Pesaleidja kiisudega ja Varjupaikade MTÜ kutsudega.

Programm:

- Kohal on Pesaleidja ja Varjupaikade MTÜ. Tule tutvu oma uue lemmikloomaga!

- Lastenurk. Õpime meisterdama helkureid nii endale kui enda lemmikule.

- PetCty treeneri nõuandla. Millist koera valida ning kuidas teda sotsialiseerida ja treenida?

- Kohal on MUPO. Räägitakse lemmikloomade pidamise eeskirjast ja paljust muust.

- Heida pilk PetCity loomakliiniku tagatubadesse! PetCity loomakliiniku tuurid toimuvad igal veerandtunnil (12:15 - 15:15)

- Kiip soodushinnaga! Vaid 8. detsembril saad enda lemmiklooma PetCity loomakliinikus soodushinnaga ära kiibistada ning Haabersti Linnaosa Valitsuse töötaja aitab kiibi kohapeal ka registrisse kanda.

- Heategevuslik pildistamisnurk. Vaid 1€ saad endast ja enda lemmikust toreda jõulupildi.

- Õnnelik õnneratas. Keeruta endale vägevaid auhindu!

- Suur auhinnasadu! Igal täistunnil loositakse välja rohkelt auhindu PetCitylt, PetCity loomaliinikult ja If Kindlustuselt aastane kindlustuspakett ja palju muud!

- Arendav mängunurk lemmikutele! Tutvustatakse interaktiivseid ja lemmiku aju arendavaid mänguasju.

- Lemmikute pidulaud. Lemmikloomade toidulaua katab Senso.

- Hurtta ja Rukka uue kollektsiooni moeshow. Tutvu PetCity sügiskollektsiooni superkoonudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles