Kodutud loomad tahavad jõuluks koju, kuid igapäevaselt täis kõhtu ja sooja tuba

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PetCity

Koduta loomi on Eestis väga palju. Varjupaikade MTÜ hoolitseb hetkel rohkem kui 700 kassi ja 100 koera eest, kuid neid, kes tänavail, on veel. Külmade ilmade saabudes on paljud õnnetud peremeheta koduloomad leidnud varjualuse mõnes kuuris või lakas, kuid külm on neil seal kindlasti ning ega kõhtki täis just pole.

Mida teha ja kuidas aidata?

Kui märkad kodutut looma, anna sellest mõnele varjupaigale teada. Kindlasti ei tohiks loomi jätta nukrasse olukorda ning ükskõikse pilguga neist mööda jalutada. Kuid varjupaika viimisega pole looma seisukohast võttes probleem veel lahenenud. Kohalik omavalitsus maksab looma ülalpidamiskulusid varjupaigas vaid 2 nädalat. Kahjuks viibib valdav enamus varjupaigas kauem kui 14 päeva. Kõikidele ei tule kahjuks järgi nende vanad peremehed ning uue kodu leidmine ei suju samuti alati nii lihtsalt kui vaja. Selleks, et loomade elu varjupaigas oleks võimalik ka pärast 14-päevast perioodi, saavad kaasa aidata kõik, kellele kurva saatusega lemmikud korda lähevad.

Kas tead kui palju kulub varjupaigas loomatoitu ühes kuus?

Varjupaigakoerad ja -kassid söövad kuus mitu tonni loomatoitu – nii kvaliteetset kuivtoitu kui ka konserve ja kiisueineid. Lisaks sellele vajavad kassid iga päev sadades kilodes kassiliiva. Kuid sageli vajavad varjupaika sattunud loomad ka veterinaaride abi, mis tähendab suuri raviarveid. Varjupaiga elanikud ootavad ja võtavad vastu igasugust abi olles seejuures südamest tänulikud. Samas ei pea abi olema alati rahaline annetus, abi on ka tarvilikest toodetest ja abivahendistest. Nendeks võivad olla mänguasjad või ka jalutusrihmad. Varjupaigaasukal on hea meel pea iga asja üle, kuid kõige enam ootavad nad armastavat ning püsivat kodu.

Aita koos PetCityga

Kui varjupaigaloomale sinu peres veel kohta pole, saad aidata ka teisiti. Näites on PetCity kauplustes varjupaigaloomade südamesoovid ning spetsiaalsed annetuskastid, mille sisu annetatakse Varjupaikade MTÜle. Aitame varjupaikade lemmikuid koos!

Copy
Tagasi üles