George H.W. Bushi koer avaldas peremehele viimast korda austust

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sully president George H.W. Bushi kirstu ees.
Sully president George H.W. Bushi kirstu ees. Foto: Handout / Reuters / Scanpix

30. novembril suri Ameerika Ühendriikide 41. president George H.W. Bush. Armastatud peremehega saabus hüvasti jätma ka teenistuskoer Sully, kes oli Bushile toeks tema viimastel elukuudel. 

«Missioon lõppenud,» allkirjastas Bushi pressiesindaja Jim McGrath Twitterisse postitatud foto, millelt on näha, kuidas Sully oma peremehe kirstu ees puhkab. Sully võeti kaasa ka lennule, millega Bushi surnukeha USA pealinna Washingtoni transporditi. Nüüd ootab teda ees uus tööpost Walter Reedi militaarhaiglas, kus ta saab haavatud sõdurite tugikoeraks. 

Foto: David J. Phillip / POOL / EPA

Kaheaastane labrador Sully sai oma nime piloot Chesley «Sully» Sullenbergeri järgi, kes 2009. aastal lindudega kokku põrganud reisilennuki New Yorki läbivasse Hudsoni jõkke juhtis ja nii katastroofi ära hoidis. Koer oli treenitud Bushi igakülgselt abistama ning oskas muuhulgas avada uksi, tuua kohale helisev telefon ja vajutada häirenuppu.

Koera kiitis ka ekspresident George W. Bush, kes sõnas, et nende pere jääb Sullyt väga igatsema, ent leiab lohutust teadmises, et Sully saab oma uues elu- ja töökohas veelgi rohkematele inimestele rõõmu tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles