Lõuna-Korea võimud sulgesid riigi suurima koeralihafarmi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koeralihafam Lõuna-Koreas Wonjus.
Koeralihafam Lõuna-Koreas Wonjus. Foto: Kim Hong-Ji / Reuters / Scanpix

Loomaõigusktivistide töö tulemusena võttis Lõuna-Korea valitsus vastu otsuse panna kinni riigi suurim koerte tapamaja. Kuuest hoonest koosnev kompleks lammutatakse ning selle asemele kerkib park.

Igal aastal süüakse Lõuna-Koreas ära umbes miljon koera. Sööjad usuvad, et liha toob neile energiat, ent julm traditsioon on aegumas ja üha enam võideldakse koerafarmide vastu, vahendab The Guardian.

Koeraliha söömise langus on seotud asjaoluga, et üha enam korealasi peab koeri lemmikloomadena ja noorema põlvkonna hulgas peetakse koeraliha söömist tabuks. Loomaõiguste eest seisjad kritiseerivad häälekalt tapamajade juhtkondi, et need koerte julma kohtlemise lõpetaks. 

Taepyeong-dongi kompleksi kuute tapamajja mahtus korraga mitusada koera ning tegu oli suurima koeraliha tootjaga riigis. Keskkonda kirjeldati kui õõvastavat — ühest ruumist leiti hunnik surnud koeri, kõikjal vedelesid masinad ja noad loomade pügamiseks ning tapmiseks.

«Lõuna-Korea elanikuna ja loomasõbrana on mul suur au olla tunnistajaks sellele ajaloolisele otsusele,» sõnas aktivist Nara Kim. «Ma ei taha mõeldagi, kui paljude koerte elu nende seinte vahel kurva lõpu leidis. See oli Seongnami linna häbiplekk ja meil on rõõm selle hävingut näha.»

Eelmisel aastal läbi viidud uuringu kohaselt ei söö 70 protsenti korealastest koeraliha, kuid vaid 40 protsenti vastajatest leidis, et traditsioon peaks lõppema. 65 protsendi arust oleks koeraliha söömine vastuvõetavam, kui loomi hoitaks humaansemas keskkonnas ja ei tapetaks julmadel viisidel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles