Galerii: vaata, kui hirmutav näeb välja vee all saaki püüdev jaaguar (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hambad irevil, küünised väljas ja silmad suured — just sellisena tabas üks fotograaf pildile vee all saaki püüdva jaaguari hirmutava suursugususe. 

Prantsusmaal Bordeaux' loomaaias tehtud fotodelt on näha, kuidas isane jaaguar tema jaoks vette visatud kalatükkidele järgi sööstab ja need oma suurte käppade ja küüniste abil probleemideta kätte saab. 

Fotode autor Herbert van der Beek suutis muuhulgas tabada hetke, kus kiskja otse kaamera poole vaatab, tükk kala lõugade vahel. «Isegi vee all on näha selle kaslase meeletut jõudu ja nobedust,» rääkis van der Beek. «Pole tähtis, kas ta on maal või vees — jaaguar on tõeline kiskja.»

Van der Beeki sõnul külastas ta Bordeaux' loomaaeda just jaaguaride jäädvustamiseks. Lisaks isasele jaaguarile oli aedikus ka tema kaaslane, ent too ei paistnud vette minemisest huvitatud olevat. Fotograaf on oma piltidega sellegipoolest rahul, sest suutis tabada jaaguari erinevaid näoilmeid. 

«Jaaguarid on minu jaoks ühed silmapaistvamad loomad ja ma loodan kunagi reisida Lõuna-Ameerikasse, et neid ka vabas looduses jälgida,» rääkis van der Beek. «Meid ümbritsev maailm on äärest ääreni imeline paik, ent elusloodus on see, mis mind enim tõmbab.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles