Eesti juurtega kirjaniku Hella Wuolijoe hiiglasest koer Raj murdis vaevata lambaid ja pistis nahka tütre lutigi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Harlis.jpg: Rytis Mikelskasderivative work: Pleple2000 [CC BY-SA 3.0 or GFDL], via Wikimedia Commons

Hella Wuolijoki oli Eesti päritolu Soome kirjanik, kes on oma mälestusteraamatus jutustanud mitmetest oma koduloomadest. Kõige silmapaistvam neist oli kahtlemata taani tiigerdogi Raj, kes tema majapidamisse täiesti juhuslikult sattus.

Ja siis alles hakkas juhtuma. Raj oli hiiglane, kuid erakordselt laisk. Need jahikoerad aga olid kõige järgi otsustades sattunud Soome teatud põhjusel. Nimelt ei ajanud nad taga niivõrd jäneseid, kuivõrd lambaid! Kihelkonnas hakkas lambaid kaduma, ja siis läks liikvele kuuldus, et neid murrab Raj. Väinö teatas suureliselt, et see on võimatu. / .../ Kuid ühel päeval metsas olles nägi ta oma silmaga, kuidas tema jahikoerad ajasid lambad metsajärve ja rebisid neid. / .../ Siis ujus Raj lammaste juurde ja tõi kaldale, istus maha ja sõi ära. See oli põhjus, miks Raj oli laisk ja priske.

Siis tegi Väinö nii, nagu õige jahimees peabki tegema. Ta laskis mõlemad kallid jahikoerad samasse järve maha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles