Narvas rikkusid koerad piiri, omanik sai loomad kätte Vene piirivalvurilt (3)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm laikat ujusid üle jõe Venemaale ning nende kätte saamiseks oli vaja naaberriigi piirivalvurite abi.
Kolm laikat ujusid üle jõe Venemaale ning nende kätte saamiseks oli vaja naaberriigi piirivalvurite abi. Foto: Ida prefektuur / Facebook

Sel kolmapäeval tuli Ida prefektuuril tegemist teha vägagi ootamatute piiririkkujatega. Narva jõe ületasid loata kolm koera, kellele Venemaa pool meeldivat paistis ning tagasi nad enam tulla ei tahtnud. 

Kolmapäeva õhtupoolikul helistas Narva kordonisse mees, kelle kolm laikat jahil olles hoogu sattusid ja üle Narva jõe Venemaale ujusid, vahendab Ida prefektuur Facebookis. Koerte omanik kutsus neid tagasi nii kaldalt kui ka paadiga vee pealt, kuid tulutult. Koerad enam vette minna ei tahtnud.

Prefektuur edastas info Venemaa piirivalvele ning kokku lepiti ühiskohtumine, et piiririkkujad tagasi kodumaale tuua. Koertel olid kaelarihmade küljes GPS-seadmed ja seetõttu oli nende täpne asukoht teada.

29. novembril sõitsid piirivalvurid ja koerte omanik üle ajutise kontrolljoone, kohtusid Venemaa piirivalve esindajatega ning võtsid pardale koerad, kes oma peremeest saba liputades kaldal ootasid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles