Üks üllatav põhjus, miks koerad on paremad kui inimesed

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vitaly Titov / PantherMedia / Vitaly Titov / Scanpix

Värskelt avaldatud uuringust selgub, et naised, kellel on unega probleeme, peaksid teiste inimeste asemel voodit jagama hoopis koertega. 

New Yorgis Canisiuse kolledžis läbi viidud uuringu käigus intervjueeriti 962 naist, kellest 55 protsendil magas voodis koer ja 31 protsendil vähemalt üks kass. 57 protsenti vastanutest jagas voodit teise inimesega või inimese ja loomaga. Tulemustest selgus, et koerad äratasid oma perenaisi keset ööd üles palju vähem kui kassid või inimesed. 

Koerte kasuks räägib ka turvatunne — vastajad leidsid, et nende jalge juures lesiv koer pakub kindlust ja heaolu. Koeraomanikud said ka varem magama minna ja tõusta, kui kassidega vastajad. «Koerapidamine ja sellega seotud kohustused loovad koeraomanikele rutiini,» seisis uuringutulemuste kokkuvõttes. «Igal õhtul samal ajal magama minek toob neile kasu.»

Naised pole aga ainsad, kes koerte juuresolekul paremini magavad. Eelmisel aastal analüüsis Arizona Mayo kliinik 40 patsienti mõlemast soost ja leidis, et inimesed, kes koeraga magamistuba jagasid, puhkasid oluliselt paremini välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles