Soomes võeti vahele haruldasi kutsikaid smugeldanud naine

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika bully kutsikas.
Ameerika bully kutsikas. Foto: Thebullyzone at English Wikipedia [GFDL or CC BY-SA 3.0]

Tamperes võeti vahi alla naine, kes oli koos kaaslasega 2014. aastast kutsikaid ebaseaduslikult Soome transportinud. Koeri smugeldati viletsates tingimustes ja paljud neist olid haiged.

40. eluaastates naist süüdistatakse loomakaitseseaduste julmas eiramises, loomade piinamises ning petturluses, vahendab Helsingin Sanomat. Politsei sõnul smugeldas ta koos meessoost kaaslasega Hispaaniast Soome müügiks tosinaid kutsikaid, kellel polnud tehtud vajalikke terviseprotseduure ega kindlustust. 

«Koeri ei imporditud seadusega kooskõlas ning paljud neist olid haiged,» nentis juurdlust juhtinud Jari Kinnunen. «Transportimise ajal hoiti neid halbades tingimuses ning nende registreerimisdokumentides esines ebakorrapärasust.»

Soome politsei usub, et smugeldamine algas juba 2014. aastal. Asja hakati uurima aga eelmisel aastal, kui üks Soome veterinaar kutsikate kohta kaebuse esitas. Pärast seda põgenes paar Hispaaniasse, kuid kui naine taas Soome siseneda püüdis, võeti ta vahi alla. Tõenäoliselt on tema kaaskriminaal praegugi Hispaanias. 

Teadaolevalt on kutsikad haruldast ameerika bully tõugu. Tegu on suhteliselt uue koeratõuga, mis on aretatud ameerika staffordshire'i terjeritest ja pit bull terjeritest. Soomes on seda tõugu koeri väga vähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles