Otepää päästjad pidid haavatud luige püüdmiseks tiiki suplema minema

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

25. novembri õhtul teatati Eesti Metsloomaühingule noorest luigest Pühajärvel, kes oli lennanud tiiki, tiib verine. Kuna ühingul erivarustus puudub ja vabatahtlikud luike kätte ei saanud, oli vaja tugevamaid taustajõude. 

Metsloomaühingu Põlva- ja Valgamaa piirkonnajuht Eevi Möller kutsus seetõttu appi Päästeameti. Otepää tublid päästjad tulidki kohale, panid veekindlad ülikonnad selga ja sumasid tiiki luike püüdma. Peale pikemat madistamist otsustas aga luik tiigist ise välja tulla ning maa peal õnnestus päästjatel noor lind kinni püüda.

Möller võttis luige enda hoole alla ja transportis linnu Päikese loomakliinikusse, kus ta veterinaaride valvsa silma all põhjaliku läbivaatuse sai. Õnneks ei olnud tiiva vigastused kõige hullemad, tiivas tuvastati torkehaav. Lind sai valuvaigistit, tema haav puhastati ning luik suunati kodusele ravile Metsloomaühingu Harjumaa piirkonnajuhi Eino Roosioksa juurde, kus on juba ravil mitu sellel sügisel abi vajanud rändlindu.

Viimastel nädalatel on ühing enim teateid saanud rändlindudest, kellel on tiivavigastused ning kes rändele minna ei saa. Jõudumööda püüavad vabatahtlikud neid ikka aidata, suureks abiks on seejuures kohalikud päästjad ning teatajad ise, kes olukorda jälgivad, nõu küsivad ning pilte saadavad.

Kui soovid toetada vigastatud metsloomade aitamist, on ühingu jaoks väga teretulnud ülekanded: 

Eesti Metsloomaühing
EE952200221067573100 Swedbank
Selgitus: vigastatud luik või metsloomade abiks

Aitamiseks saad helistada ka annetustelefonidele: 

9009933 - annetad 5€ 

9009955 - annetad 25€

Kuula kogu jutt ära, sest muidu annetust ei toimu.

Annetusi kasutame transpordikulude, kliinikuarvete ja ravimite ning toidu ning tarvikute ostmiseks! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles