Video: jääkaru Aron sai sünnipäevaks uue mänguasja

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Eile, lumisel esmaspäeval, tähistati Tallinna loomaaias jääkarupoeg Aroni teist sünnipäeva. Nagu sünnipäevadel ikka kombeks, rõõmustati ka mõmmikut kingitustega. 

Mürakas Aron võib olla küll Tallinna loomaaia jääkaruperekonna noorim liige, kuid on praeguseks oma emast juba veidi suurem. Kuidas neil kahel paremini vahet teha? Väikeseks vihjeks: emastega võrreldes on isastel jääkarudel kael jämedam kui pea. 

Tähtpäeva puhul käis Aronil hommikul külas vader, finantsettevõte Admiral Markets ning kinkis jääkarule sünnipäevaks maitsvat kala. Ettevõte toetab Aronit senikaua, kuni jääkaru leiab endale kodu mõnes teises loomaaias. Lisaks sellele sai Aron lustimiseks liikluskoonuse, mille kiirelt lapikuks vajutas ja siis basseini vedas. 

Jääkaru on Arktika valitseja, polaaralade karmide elutingimustega kohastunud tippkiskja. Isane jääkaru võib olla enam kui 3 meetrit pikk ja kuni 1000 kilogrammi raske. Vaatamata suurusele on jääkarud kiired ja osavad ning head ujujad ja sukeldujad. Jääkaru nahk on must ja neelab hästi soojust, valge värvus tuleb õõnsatest karvadest, mis lisaks soojusisolatsioonile ka veepinnal püsimist soodustavad. Toidu või paarilise, samuti sobivate olude otsinguil muutlikus kliimas võivad jääkarud läbida sadu või isegi tuhandeid kilomeetreid aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles