Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

Pildid ja video: Soome karusloomafarmides lokkab kannibalism

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soome loomaõiguste organisatsioon Oikeutta eläimille avaldas värske video ja pildid, mis paljastavad karusloomafarmides laialt levinud kannibalismi ja stereotüüpse käitumise. 

Piltidel on näha puuridesse jäetud ja kaaslaste poolt söödud surnud minke. Paljudel loomadel on koledad ja ravimata haavad. Puurid on väikesed, sisustuseta ja tihti räpased. Filmimisel osalenud Kristo Muurimaa sõnul kannatavad karusloomafarmides elavad kannibalidest mingid samamoodi nagu ülearetatud monstrumitest rebased, kes jõudsid uudistesse eelmisel aastal.

Muurimaa avaldas hiljuti raamatu uurimustest loomafarmidesse. Raamatu esitluse korraldab loomade eestkoste organisatsioon MTÜ Loomus detsembri alguses ka Tallinnas. 

«Kannibalismi, korduskäitumist ja muud ebaloomulikku esineb kõikides karusloomafarmides olenemata riigist,» kinnitas Loomuse juhataja Kadri Taperson. «Kirjeldamatult jubeda olukorra aitab lõpetada ainult keelustamine. Loomus ja tema eelkäijad on Eestis karusloomafarmide keelustamist nõudnud juba 13 aastat. Ma ei kujuta ette, milliseid tõendeid ebanormaalsest olukorrast võiks veel vaja olla.»

Juba täna kell 12 korraldab Loomus Tallinnas suure rongkäigu loomade heaks, mille eesmärk on pöörata seadusandjate tähelepanu ühiskonna kaasaegsetele väärtustele ja toetada positiivseid muudatusi loomakaitses, sealhulgas karusloomafarmide keelustamist. Laupäeval toimuvad rongkäigud loomade kaitseks lisaks Tallinnale ka Riias ja Stockholmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles