Inspireeriv video: entusiastlik «allveekoer» puhastab ookeani prügist

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Labrador Lila tööks on ookeanist plastprügi püüda.
Labrador Lila tööks on ookeanist plastprügi püüda. Foto: 4ocean / Caters / Caters News Agency / Scanpix

Lila-nimeline labrador on eeskujuks nii oma liigikaaslastele kui ka inimestele. Ta oskab suurepäraselt sukelduda ning paneb oma võimed proovile ookeani plastprügist puhastades.

Noorena õpetati Lila homaare püüdma ja just seda tehes hakkas tema sukeldumisoskus arenema. Nüüd teeb Lila palju keskkonnasõbralikumat tööd — tema peremees Alex Schultz on ookeanide puhastamisega tegeleva grupeeringu 4ocean eestvedaja ning koer on talle iga päev suureks abiks. 

«Et Lila sukeldumisega hästi toime tuleks, harjutasime me enne ookeani minekut pikalt basseinis,» rääkis Schultz, kuidas ta koera uue töö jaoks treenis. «Ma viskasin sinna mänguasju ja kividega täidetud plastpudeleid ja ta ujus neile rõõmsalt järele.»

Kui Schultz mööda randa jalutab ja prügi üles korjab, teeb sedasama ka Lila. Kui nad aga paadiga merele lähevad, hoiab koer veel silma peal ja kui ta midagi hulpimas märkab, hüppab ta kartmatult sisse ning toob leitud asja paati tagasi. 

Schultz loodab, et Lila entusiasm on nakkav ja inimesed, kes teda näevad, võtavad meid ümbritseva keskkonna puhtana hoidmise samuti südameasjaks. Lila ja tema peremehe sõnum on lihtne: «Kui koer sellega hakkama saab, saad ka sina.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles