Imearmas video: ema poolt hüljatud väike laisik otsib lohutust soojast tekist

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Brevard Zoo / Facebook

17. oktoobril sündis USAs Brevardi loomaias väike laiskloom. Kuna tema ema Tango ei näidanud pisikese eest hoolitsemise vastu huvi üles, pidid appi tõttama talitajad. 

«Kui me vastsündinu Tangost eraldi leidsime, proovisime me nad taas kokku viia, ent Tango ei tundnud emarolli vastu huvi,» sõnas loomaaia kuraator Lauren Hinson. «Tango jaoks on see esimene järeltulija ja tema kogenematus viis ta lapse hülgamiseni.» Nüüd on Hinsoni tööks väikest laisikut ööpäevaringselt valvata. Iga kahe ja poole tunni tagant saab loom pudeli kitsepiima ja järgmised viis kuud kasvab ta talitaja hoole all. 

Kuna väikesed laiskloomad kinnituvad ema karvade külga, pidid talitajad leidma sobiva asenduse. Nad tutvustasid laisikule viit erinevat tekki ja lasid tal välja valida oma lemmiku. Juhuslikul kombel osutuks valituks laiskloomamustriga tekk loomaaia kingipoest. Pisikese laisiku sugu pole veel teada — tihti tuleb laiskloomade soo määramisel kasutada DNA-testi. Kui see aga selgunud on, saab loomake endale lõpuks ka nime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles