Pimedal ajal taga ka oma lemmiku turvalisus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PetCity

Kätte on jõudnud taas pime aeg, mis tähendab, et väljas liikudes tuleb end nähtavaks teha. Meile, inimestele tuletatakse sügise saabudes alati meelde, et helkur on elupäästja, kuid üsna sageli unustatakse meie neljajalgsed sõbrad. Ka nemad peavad pimedal ajal hästi märgatavad olema, et kurbi õnnetusi ära hoida.

Viimaste aastatega on õnneks sääraste toodete valik märgatavalt laienenud, mis lemmiku pimedal ajal nähtavaks teevad. Kuid lai valik võib esialgu segadust tekitada. Mida valida? Hästivarustatud poodidest leiab laias valikus helkureid, helkurveste, helkuriga varustatud jalutusrihmasid, vilkuvaid tulekesi jalutusrihmale või hoopis LEDdega valgustatud kaelarihmasid.

Kõige levinum ja lihtsam variant on oma lemmik tänavaliikluses märgatavaks teha kui ka temale helkur kaela- või jalutusrihmale kinnitatakse. Paljud rihmad on juba näiteks ka ise varustatud helkurriidest paelaga. Nende mugavus peitub selles, et neid ei pea laadima ning kui helkurriie on juba rihma küljes ei pea muretsema, kas helkur ununes koju kapile või mitte – sellisel juhul on elupäästja alati kaasas. Samas ei pruugi helkur tagada sinu lemmiku sajaprotsendilist nähtavust, kuna helkur töötab vaid siis, kui sellele paistab peale mingi valgusallikas – näiteks auto tuled. Inimesed peavad soovituse järgi omale helkuri kinnitama põlve kõrgusele. Seda seetõttu, et ka autode tuled asetsevad umbes samal kõrgusel maapinnast ning selliselt võime kindlad olla, et teepeenral jalutades oleme autojuhtidele märgatavad. Kuid, kui tegemist on väga väikesekasvulise koeraga, siis ei pruugi auto tuled tema kaelarihmal olevalt helkurilt valgust tagasi peegeldada ja nii võib pisike lemmik sattuda ohtlikku olukorda. Lisaks sellele peab loomaomanik üle vaatama ka selle, et kui helkuriga varustatud osa on vaid kaelarihma kaelusel, siis pikakarvaliste tõugude karvastik katab helkuri ja ka siis ei peegelda see valgust.

Lahenduseks võivad olla erinevad vilkuvad tulekesed, ripatsid või muud elemendid, mis kinnitatakse looma jalutusrihmale või vestile. Vilkuv või põlev tuluke püüab kindlasti autojuhtide ning ka teiste jalakäijate pilku paremini. Lisaks tekitab see jõulueelsel perioodil mõnusat meeleolu.

Oma koerale võib loomulikult selga tõmmata ka helkurvesti või jope. Kui need tooted on ostetud heast loomapoest, siis üldiselt on säärastele toodetele juba peale õmmeldud helkurriidest ribad, mis peaksid tagama looma nähtavuse pimedal ajal. Ning kui sinu koer kannab talviti jopet, siis on lemmik lisaks pimedusele kaitstud ka külma eest.

Seega ära jäta ära oma lemmikuga jalutamist pimeduse saabudes. Selleks, et pimedal aja ohte vältida, külasta laia tootevalikuga PetCity lemmiklooma kauplusi, sest just sealt leiad kõige laiema valiku erinevaid pimeda aja ohutooteid. Lisaks neile, pakutakse laias valikud helendavaid mänguasju, mis tähendab vaid seda, et pime aeg ei takista ka õues lustimist.

Copy
Tagasi üles