Kutsumata külalised: muuseum on hädas jonnakate kunstihuviliste kõutsidega

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: bijutsu1 / Onomichi museum / Twitter

Viimased kaks aastat on Jaapanis asuv Onomichi muuseum hädas olnud kassipaariga, kellel on kõigutamatu soov «loomadele keelatud» reeglit eirata ja hoonesse siseneda. 

Must kass Ken-Chan proovis esmalt muuseumisse sisse pääseda 2016. aastal, kui seal eksponeeriti kassifotograafiat. Möödapääsmatuks takistuseks osutus aga muuseumi turvamees, kes kassi uksest kaugemale ei lasknud. 

«Ma arvan, et Ken-Chan nägi läbi klaasi fotosid ja kuna mõned neist olid tehtud mustadest kassidest, tahtis ta neid lähemalt uudistada,» rääkis muuseumi kuraator Shinji Umebayashi väljaandele The Guardian. «Peale seda hakkas ta harjumusest tagasi tulema.»

Ken-Chani püsivusest sai inspiratsiooni teinegi kass, punast värvi hiirekuningas, kellele pandi nimeks Go-Chan. Viimane elab tõenäoliselt kusagil piirkonnas, ent kus, pole seni teada. Ken-Chani kodu on aga muuseumi läheduses olevas restoranis.

Ken-Chan ja Go-Chan on nüüdseks omamoodi sotsiaalmeediakuulsused, kelle jälgijad nende ettevõtmistele innukalt kaasa elavad. Hiljuti lisas muuseumi juhtkond kingipoodi kasse kujutavaid suveniire, ent alahindas kõutside populaarsust ning ei suuda nüüd soovijate hulgaga sammu pidada. 

«Ken-Chan ja Go-Chan on siin pea iga päev ning kuigi tegu on kahe isase kassiga, saavad nad omavahel suurepäraselt läbi,» sõnas Umebayashi. «Kuna muuseum asub keset parki, on see justkui nende privaatne aed.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles