Imearmas video: koaalapoeg uudistab ema kukrus istudes maailma

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Eestimaa pinnal lõõtsuvad külmad tuuled, ent maakera kuklapoolel Austraalias on kätte jõudnud kevad. See aga tähendab, et väikestel koaaladel on aeg pead emade kukrutest välja pista ja ümbrust avastada.

Healesville'i metsloomade päästekeskus jagas hiljuti videot oma hoole all olevast koaalapojast, kes on iga päevaga aina julgemaks muutunud ja lahkub nüüd kukrust, et ema seljas istuda. Kaugele ta siiski ei uita, vaid hoiab end ema külje all ohutus kohas. 

Praegu veel nimeta koaalapoiss oli kuue kuu eest sündides vaid kummikommisuurune ja karvutu, ent on ema kukrus jõudsalt kasvanud. Seni emapiimast toitunud loomake huvitub juba eukalüptilehtedest ning on peagi ise võimeline puude otsa ronima. 

Koaala on Austraalia üks tuntumaid ja armastatumaid loomi, ent seda unikaalset liiki ohustab elupaikade kaotus inimasustuse laienemise tõttu. Tegu on esmaklassiliste ronijatega, kes võivad aastaid maa peale laskumata elada. Oma teravate küüniste abil suudavad nad klammerduda ka sileda puukoore külge. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles