Aasta looma luulevõistluse parimad tööd on selgunud

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Michael Röder / PantherMedia / Michael Röder / Scanpix

Eesti Loodusmuuseumi, MTÜ Aasta Loom ja Looduskalender.ee korraldatud aasta looma luulekonkurss möödus sel korral edukalt — võistlustulle laekus lausa 250 kirjatükki, millest valiti välja 18 parimat.

«Oleme väga rõõmsad, et õpilaste kirjatööde saak oli taas suur ning osalejaid leidus üle Eesti,» ütleb Aasta looma toimkonna liige Helen Arusoo. «Oli näha, et töödega on vaeva nähtud, tehtud on uurimistööd ning välja otsitud teadmised ka tekstidesse sisse kirjutatud. Meil on väga hea meel selle üle, et juba mitmendat aastat aitab selline loovuskonkurss koolilastes suurendada nii teadmisi aasta looma kohta, kui ka laiendada laste silmaringi loodusest laiemalt,» lisab ta.

Nii nagu varasemalt, oli ka sel aastal võistlusele esitatud tööde vormilised lahendused väga erinevad. «Sel aastal esitas näiteks üks õpilane oma töö räpi vormis, aga populaarsemad vormid on ikkagi klassikaline luuletus ja lühijutt,» räägib saabunud töödest Arusoo. «Tõdeme igal aastal seda, et olenemata sellest, kas kirjutatud on anekdoot, luuletus, haiku, lühijutt või midagi muud, on lapsed kirjutamisel väga nupukad ja ei pelga kasutada oma fantaasiat. Viimase lennukust näitavad muidugi kõige paremini kelmikad ja püüdlikud riimid,» ütleb Helen Arusoo.

Parimate tööde autoritele ning aktiivsematele õpetajatele on auhinnaks välja pandud reis ilvese elupaikadesse koos loodusfotograaf Remo Savisaarega. Lisaks premeerib Eesti Loodusmuuseum parimaid kirjutajaid tasuta muuseumikülastusega.

Auhinnatud töödega saab lähiajal tutvuda Eesti Loodusmuuseumi Facebooki lehel, Aasta looma kodulehel ning portaalis Looduskalender. Ilveste tegemistel saab aga silma peal hoida ilvese aasta kodulehel ning ilvesekaamera vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles