MEGAGALERII: Tallinnas toimunud kassinäitus tutvustas maailmas ainulaadset libahuntkassi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädalavahetusel korraldas Cleopella kassiklubi koostöös Ameerika Cat Fanciers Associationiga (CFA) Tallinnas tõukasside näituse. Muude kassitõugude hulgas oli kohal ka ääretult haruldane lykoi ehk libahuntkass. 

Üks näitust väisanud lykoidest on omalaadsete seas harukordne — tegu on maailma ainsa valget karva libahuntkassiga. Kokku osales näitusel 15 eri riigist pärit 124 kassi, kelle seas leidus muuhulgas pärsia kasse, siiameid, briti lühikarvalisi ja maine cooni tõugu hiirekuningaid. Bengali tõugu kassid said aga omavahel mõõtu võtta erinäitusel. 

Näituselt ei puudunud ka heategevuslik element: tõukasside kõrval olid end näitama tulnud ka varjupaigakassid, kes oma ilusa välimuse eest auhindu korjasid ja uusi peresid otsisid. Näituse üheks suurimaks edulooks oli kahtlemata MTÜ Kassiabi kass Silver, kes võitis näituse kauneima kodukassi tiitli ja sõitis juba sama päeva õhtul oma uue perega päriskoju.

Heida pilk peale ka Lemmiku võrratule kassigaleriile, kus saab näha valikut näitusel osalenud kassidest. Täismahus galeriiga saad aga tutvuda SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles