Päevakäpp: teiste kasside poolt kiusatud raskelt haige Saara vajab kiiresti hoiukodu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Kasside Turvakodu

​Pisike Saara on koduootel olnud juba liiga kaua – pea seitse aastat. Nendest kuus veetis ta heasüdamliku kassitädi juures, kes iseseisvalt tänavalt kasse päästab. Kuna Saara polnud pikalt kodu leidnud, võttis ta kevadel enda hoole alla Kasside Turvakodu, lootuses, et nende juures kohtub Saara viimaks oma inimesega.

Aja möödudes märkasid vabatahtlikud, et Saara jääb aina kõhnemaks ning kass kiirustati arsti juurde. Pärast põhjalikke analüüse varises Saara abistajate maailm kokku — Saaral on halvaloomuline suuõõne kasvaja.

Pisikene Saara on turvakodus veedetud lühikese ajaga väga sügavale vabatahtlike südametesse pugenud ning samal ajal on kuri kasvaja end samamoodi tema suuõõnde sättinud. Turvakodu hoolealused tähendavad vabatahtlike jaoks kogu maailma ning ka Saara puhul ei taha nad alla anda.

Praegu otsitakse Saara jaoks ravivõimalusi, ent käes on suur mure — turvakodus elamine on Saara jaoks väga stressirohke. Kuna Saara sööb vaid konservi, on teised kassid hakanud teda kiusama. Kui Saara ette asetada konservikauss, ajavad teised kassid Saara käpahoopidega minema. Saara on hirmul ning enamiku päevast täiesti näljas. Seesugune olukord ei toeta Saara paranemist sugugi.

Seetõttu vajab Saara hädasti hoiukodu, kus ta saaks koduses keskkonnas enda tervist turgutada, rahulikult pesas end välja puhata ning segamatult kõht täis süüa. Saara väärib päris esimest korda elus koduses keskkonnas elamist. Aita vabatahtlikel aidata ja paku Saarale hoiukodu — kõik pakkumised on oodatud aadressile info@kassideturvakodu.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles