Südantlõhestavad fotod: gasell püüdis oma poega meeleheitlikult kotka küüniste vahelt päästa

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Loodus ja selle vaatemängud on kohati vägagi julmad, kuid paratamatud. Pidev võitlus toidu eest sai saatuslikuks väikesele gasellile, kelle elu lõppes kotka küüniste vahel. 

Kurva vaatepildi tunnistajate hulgas oli Linda Skeen, kes oli tulnud Keeniasse Maasai Mara rahvusparki safarile. USA-st pärit Skeen rääkis, et ühel hetkel maandus nende lähedal hiiglaslik kuningkotkas, kes seejärel enam lendu tõusta ei saanud.

Selgus, et lind oli märganud rohu sisse peitunud pisikest gaselli ning loomakese küüniste vahele haaranud, mis tal aga lendamist takistas. Mõne hetke pärast märkas olukorda ka emagasell, kes oma poja elu eest võitlema tuli. 

Skeeni sõnul püüdis gasell meeleheitlikult kotkast minema peletada, kuid tulutult ning sellega oli väikese looma saatus otsustatud. «Looduses valitseb elu ja surma tasakaal,» nentis Skeen. «Ma lootsin õnnelikule lõpule, kuid õnn ei olnud selles situatsioonis gasellide poolt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles