Varjupaikade Facebooki-maraton: kass ei ole remondiga rahul ja palju hulkuvaid loomi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass Viljandi loomade varjupaigas.
Kass Viljandi loomade varjupaigas. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eile hommikust tänase hommikuni postitas seitset loomade varjupaika koondav Varjupaikade MTÜ esmakordselt kõik pöördumised, mis nad 24 tunni vältel said, oma Facebooki lehele.

Kokku oli pöördumisi 53, kõige enam sooviti infot varjupaigas olevate loomade kohta ja teatati ringi liikuvast omanikuta loomast (mõlemat 20 korda), mõned korrad uuriti varjupaigale annetamisvõimaluste, lastegrupiga külastamise ja oma loomast loobumise võimaluste kohta. Kolm teadet tuli oma looma kaotanud inimestelt. Kõiki pöördumisi saab vaadata MTÜ Facebooki lehelt.

Varjupaikade MTÜ üldjuhi Triinu Priksi sõnul oli täiesti tavaline esmaspäev, kuigi öö oli keskmisest rahulikum. «Kõige enam vastukaja leidsid üles pandud postitustest oma loomast loobumised ning inimeste ehe headus,» rääkis Priks. «Näiteks soovis inimene oma kassist loobuda, sest kass on peale remonti kurjaks muutunud. Üks vanaema uuris, millise bussiga oleks kõige parem koos lapselapsega varjupaika jõuda ja mida loomadele külakostiks kaasa võtta ning saime kõne lasteaiarühmast, kus kaks poissi olid varjupaika külastanud ja sellest nii kaasahaaravalt teistele rääkinud, et kogu rühm soovib nüüd tulla loomi vaatama.»

Varjupaikade MTÜ võtab aastas vastu 30 300 kõnet ja tegeleb 4000 väljakutsega, mille teenindamiseks sõidetakse läbi 103 000 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles