Päevakäpp: Aliisa kardab väga teise kasse — paku talle hoiu- või päriskodu!

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Kasside Turvakodu

Alatasa juhtub nii, et Kasside Turvakodu nurrumootorite seas on keegi, kes teistega ei klapi. On ta siis teiste poolt tagakiusatud või lihtsalt ise niivõrd hirmunud suurest kasside seltskonnast — üks viimastest on õnnetu Aliisa.

Aliisa on turvakodus veetnud juba liiga pika aja. Kuna Aliisa teisi kasse kardab, siis on ta juba mitmed kuud järjest elanud suures hoiupuuris. Kuigi tema puuruks on lahti ja Aliisal on võimalus kamina ette end soojendama minna ja pallikesega mängida, siis Aliisa seda suure hirmu tõttu ei tee.

Vahel võtab Aliisa kogu oma julguse kokku ning kõnnib puuri kõrval asuvasse ronimispuusse magama. See teekond on Aliisa jaoks kui takistusterada, sest kuigi teised kassid talle halba ei tee, kardab Aliisa igat temast mööda vuhisevat mänguhoos kassikest. Kuigi Aliisa armastab väga inimesi ja paitusi, ei leevenda tema hirmu teiste kasside ees ka inimesed.

Kordi ja kordi on vabatahtlikud püüdnud Aliisaga kamina ette istuma minna, kuid ka niimoodi kasside seas istumine on Aliisa jaoks hirmus. Tema tahaks hoolivat ja rahulikku kodu, kus olla oma pere ainus südamekass. Ta on ideaalne kodukiisu — rahulik, armastab tähelepanu ja pehmeid paitusi, ronib sülle ning nurrub ennastunustavalt. Ning need silmad— nendesse võiks ju uppuda.

Aliisa olukord teeb vabatahtlikke sama kurvaks kui Aliisat ennast. Iga päev teda õnnetuna näha on kõigi jaoks suur piin. Soovime kogu südamest, et Aliisa leiaks endale juba lähiajal päris oma kodu või hoopis hoiukodu, kus seda õiget kodu oodata..

Kui sina saaksid õnnetut Aliisat aidata, palun kirjuta talle kohe aadressile info@kassideturvakodu.ee ja paku oma abi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles