Skandinaavia suurim loomaaed laseb oma hundipopulatsioonil välja surra

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Colette Planken-Kooij / PantherMedia / Colette Planken-Kooij / Scanpix

Rootsis asuv loomaaed Kolmården võtab oma külastajatelt ära võimaluse näha hunte. Viimased kolm võsavillemit pannakse peagi magama ja plaani uusi isendeid sisse tuua ei ole.

«Kolmårdeni hundid on jäänud vanaks ja nende tervis halveneb,» sõnas pargi esindaja Filip Johansson. «Seetõttu otsustasid veterinaarid ja huntidega igapäevaselt tegelevad talitajad, et nende magama panemine on ainuõige valik.»

Tõenäoliselt mõjutas otsust ka 2012. aastal juhtunud traagiline rünnak, milles hukkus talitaja, kes oli üksi hundiaedikusse toitu viima läinud. Pärast seda võttis juhtkond vastu uued turvanõuded, mille järgimine teeb uute huntide lisamise loomaaeda keerulisemaks.

«Me muutsime töökorraldust täielikult ja enam talitajad hundiaedikus ei käi,» rääkis Johansson. «Uute noorte huntide tulek nõuaks aediku renoveerimist ja turvaväravate paigaldamist, et loomi ohutult ühest aediku osast teise liigutada.»

Johansson nentis aga, et kui tingimused on selleks sobivad, võib juhtkond huntide võtmist taas kaaluda. Seda ei juhtu aga enne, kui ollakse kindlad, et uus hundiaedik on ohutu nii loomadele endale kui ka talitajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles