Tiigrioru projekt tõusujoonel: toetajate hulk kasvab, kuid pikk tee on veel ees

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiiger Pootsman peab oma uut kodu veel kannatlikult ootama.
Tiiger Pootsman peab oma uut kodu veel kannatlikult ootama. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsi juhatuse liige Veronika Padar hindas nädalavahetusel Jääaja Keskuses peetud Tiigripäeva igati õnnestunuks ürituseks, mis aitas panustada Amuuri tiigrile kavandatava uue kodu, Tiigrioru projekti.

Keskuse turundusjuht Sigrid Sepp ütles, et külastajaid oli poole rohkem kui teistel koolivaheaja päevadel ning Tiigrioru heaks annetatakse pool piletitulust, kokku üle 800 euro. «Külastajate tagasiside on olnud väga hea — see oli põnev tegevusi täis päev!»

«Tiigrioru projekt jõudis paljude inimeste teadvusse ja ehkki suurehituse valmimiseni on veel pikk tee minna, aitab iga selline üritus raha ja toetajaid leida,» märkis Veronika Padar. «Suurimateks tõmbenumbriteks olid Mati Kaalu ja Aleksei Turovski loengud ning Alen Veziko kontsert. Lapsed said lasta endale maalida tiigrinäo ning meisterdamisnurgas joonistada ja savist tiigrit voolida.»

Tiigriorg on loomaaia territooriumile ligi kahele hektarile kavandatav Amuuri tiigri uus kodu, kus lisaks praegu loomaaias elavale Pootsmanile saaksid tulevikus elada ka tiigriemand ja nende järeltulijad. Raha selleks on kogutud erinevate heategevusprojektidega.

Kuni Tiigrioru valmimiseni elab Pootsman vanas laohoones, mis ei paku kaugeltki loomväärseid tingimusi. Hoolimata täbarast hetkeseisust on tiiger praegugi külastajate lemmik. Ent tulevikus rõõmustaks iga uudistajat võimalus nende võluvate kaslaste tegemisi mitmekesisemalt jälgida – seda kas läbi klaasi või siis loomade jaoks märkamatuks jäävast tunnelist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles