Video: Tallinna loomaaia naaritsad tähistasid kõrvitsapäeva

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna loomaaia paljunduskeskuses tähistasid euroopa naaritsad kõrvitsapäeva.
Tallinna loomaaia paljunduskeskuses tähistasid euroopa naaritsad kõrvitsapäeva. Foto: Kuvatõmmis videost

Tänane kõrvitsapüha ehk halloween ei too rõõmu vaid inimestele — loomaaiaasukatele üle maailma pakutakse sel puhul kõrvitsaid ning ilma ei jäänud ka Tallinna loomaaia paljunduskeskuses elavad naaritsad.

Tallinna loomaaias on maailma suurim euroopa naaritsa paljunduskeskus ning sealt juhitakse suuresti ka rahvusvahelist liigikaitse tegevust. Koostöös sihtasutusega Lutreola on käigus rahvusvaheline paljundusprogramm, kus osaleb enam kui 12 loomaaeda ning paljunduskeskust üle Euroopa. Kokku on loomaaia liigikaitse uuringute keskuses sündinud üheksas pesakonnas 41 naaritsapoega.

Igal sügisel korraldab Tallinna loomaaed suure kõrvitsapeo, mille tarbeks kogutakse kõrvitsaid üle Eesti. Heade annetajate üleliigsed või ekstra just loomadele mõeldud kõrvitsad toimetasid loomaeda tasuta kohale DPD kullerid, kes transportisid sel korral rekordiliselt ligi 20 tonni suuremaid ja väiksemaid vilju. Nendele lisandsid veel kõrvitsad, mis head inimesed ise loomaaeda toimetasid. Loomaaed tänas kõiki kõrvitsasaatjaid südamest ja sõnas, et niivõrd suurest saagist jätkub loomadele maiustamiseks kevadeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles