Päeva armsaim galerii: haruldased valged tiigrikutsikad sulatavad erilise välimusega südameid

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peruu pealinnas Limas asuvas Huachipa loomaaias nägi augusti lõpus ilmavalgust kolm väikest bengali tiigrit. Tegu pole aga tavaliste tiigrikutsikatega — neid eristavad liigikaaslastest valge karvastik ja erksinised silmad.

Tiigrikutsikate emaks on 12-aastane tiiger Clarita, kes sündis Tšiilis kuid koliti Huachipa loomaaeda Argentiinast pärit isatiiger Yunga kaaslaseks. Augusti lõpus sündinud pesakond on Claritale ja Yungale juba neljas ning loomaaed plaanib korraldada konkursi väikestele tiigritele nimede leidmiseks.

Valged Bengali tiigrid on väga haruldased — maailmas elab neid vangistuses vaid mõnisada ning looduses on valgete tiigrite sünd pea olematu. Valge tiigrikutsika sünniks peavad mõlemad vanaloomad kandma valget karva põhjustavat geeni, mis looduses juhtub vaid umbes ühel korral 10 000 sünnist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles