Päevakäpp: omaniku surma järel pool aastat tänavatel veetnud Guti otsib uut kodu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Kasside Turvakodu / Scanpix

Veel aasta tagasi oli Gutil soe ja armastav kodu, kuid kevadel kaotas ta kõik oma omaniku surma tõttu. Nädal aega elas Guti veel koos oma surnud omanikuga, saamata aru, miks omanik ei ärka ja talle juba paitusi ei tee. 

Kui ühel hetkel lähedased tulid, oli Guti pugenud sügavale tekikihtide vahele, lootes, et omanikku soojendades muutub kõik taas endiseks. Pärast omaniku surma elas Guti pool aastat üksinda maja ümbruses. Naabrid küll toitsid teda, kui teda hoovist läbi lipsamas nägid, kuid öösiti otsis Guti ikka põõsastest varju. Kuu aega tagasi leidsid naabrid, et Gutile tuleb talveks koht leida ning nad võtsid MTÜ Kasside Turvakoduga ühendust.

Nüüd ongi Guti juba kuu aega turvakodus viibinud ning kui tavaliselt on endistel kodukassidel turvakodus raske, siis Guti oli juba esimesest päevast väga õnnelik ja rõõmus. Ilmselt oli pool aastat ilma inimese läheduseta jätnud oma jälje ning tal oli nii hea meel, et ta sai taas tunda paitusi, pehmet pesa ja turvalist peavarju.

Nüüd ootab see vahva hurmurkiisu uut päriskodu. Kui sina igatsed endale sõbralikku sülekassi, siis kingi Gutile uus võimalus! Kontakt: info@kassideturvakodu.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles