Päevakäpp: õnnetu saatusega seeniorkassid Kiisu ja Juss tahavad eluõhtu koos veeta

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pesaleidja / Facebook

Juss ja Kiisu on seeniorid kes on veetnud terve elu koos. Neil oli oma kodu, kus nad veetsid päevi koos magades, süües ja mängides. Siis suri aga nende omanik ning kaks armsat kassi sattusid Viljandi varjupaika. Mitu kuud puurielu muutsid Kiisu ja Jussi apaatseteks ent siiski oli ja on neis siiani palju elujõudu ja vaimu, et edasi minna.

Mõni aeg hiljem jõudsid nad Pesaleidjasse kust peale samuti mitmekuist puuris elamist said nad hoiukoju. Kõik oli korras, ent tänu hoiukodu enda elukorraldusele pidid kaks vanurit taaskord kolima. Juss on umbes 15-aastane kassihärra ja Kiisu umbes 9-10-aastane preili. Kumbki neist pole valmis alla andma ja Pesaleidja vabatahtlikud samuti mitte.

Jussi kimbutavad vanadusele omased haigused — neerud ei tööta enam korralikult, lihased ja luud on nõrgad. Neerude tööle abistab kaasa spetstoit, mida saab läbi Pesaleidja ja luud ning lihased hoiab tugevad pidev liikumine, mida armas härra puuris teha ei saa. Lisaks kahele lihtsale lahendusele on aga vanahärral ka kaks tõsisemat probleemi: kõrval olev kasvaja ja nahal paranev seen. Kasvaja eemaldati Jussil mõnda aega tagasi ning selgus, et see oli pahaloomuline mistõttu kasvab haav aeglaselt kinni. Arstilkäigud on tülikad ja pidev kasimine, kammimine, pesemine veel rohkem. Seenhaiguse vastu saab Jussike rohtu ja on vaikselt paranemas, aga peab arvestama, et vanahärra immuunsus on tänu tablettidele, vanusele ja kõikidele lisateguritele maas ja paranemine võtab kauem aega kui muidu.

Positiivseid uudiseid on ka! Kiisu on nimelt täiesti terve ja viisakas kassiproua kelle ainuke pahe on suur soov mängida, mängida ja ainult mängida! Kiisu armastab tähelepanu ja tahab palju paisid aga suletutt on vist tema ainus tõeline armastus!

Nii Kiisu kui Juss on väga sõbralikud ja paimaiad kassid. Kui saaks, elaksid mõlemad vaid inimese süles! Juss on vaatamata oma hädisele välimusele väga südikas ja armastab kangesti inimest jälgida ja tal silma peal hoida. Vanahärra eluküünal ei näita veel niipea kustumise märke ja sa näeksid seda isegi kui talle vaid võimaluse anda!

Kui see tekst sind ära ei hirmutanud ja sul n võimalust ning aega aidata, siis palun täida hoiukodu ankeet või kirjuta info@pesaleidja.ee! Kiisu ja Juss vajavad hoiukodu, kes suudaks neid ravida ja nendega arstil käia. Ravikulud katab Pesaleidja. 

Jussil ja Kiisul on ees veel palju aastaid, ent neid nad ei näe kui peavad püsima puuris. Jussi jaoks on elutähtis saada võimalikult palju hoolt ja armastust ja loomulikult ei ütle sellest ära ka tema parim sõbranna Kiisu! Kiisu ja Juss on mõlemad saanud parasiiditõrjed, vaktsiini, kastreerimise-steriliseerimise ja kiibid. Nendega tulevad hoiukoju kaasa kõik vajalikud tarvikud ja päriskoju kaasa Royal Canini kinkepakk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles