Pildid: Austraalia politseinikud päästsid känguru uppumisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiseersandid Christopher Russo ja Kirby Tonkin päästmas uppumisohtu sattunud kängurut Austraalias Victoria osariigis.
Politseiseersandid Christopher Russo ja Kirby Tonkin päästmas uppumisohtu sattunud kängurut Austraalias Victoria osariigis. Foto: SOCIAL MEDIA / REUTERS / Scanpix

Kaks Austraalia politseinikku tormasid eile pealelõunal appi teadvusetuna meres hulpivale kängurule ning päästsid looma uppumisest.

Politseiseersandid Christopher Russo ja Kirby Tonkin lohistasid meelemärkuse kaotanud kukkurlase lainetest välja ning tegid talle elustamiseks südamemassaaži.

Melbourne’ist lõunas Morningtoni poolsaarel merehätta sattunud känguru taastub parasjagu läbielamisest.

Tonkini põhjendas oma tegu sellega, et iga elu on väärt päästmis ning mehed lihtsalt tegid endast parima.

Merehädas känguru Austraalias Victoria osariigis.
Merehädas känguru Austraalias Victoria osariigis. Foto: SOCIAL MEDIA / REUTERS / Scanpix

Kohalik elanik Mia Grant nägi, kui känguru üle tee ranna poole hüppas. «Ma nägin teda ujumas ja hakkasin filmima, aga järsku sattus ta murdlainetesse, nii et me tõime ta välja ja jäime politseid ootama,» kirjeldas naine toimunut.

Kurnatud loom sattus aga paanikasse ning tormas merre tagasi. Sel korra olid tal aga kannul kaks politseinikku.

Politseiseersandid Christopher Russo ja Kirby Tonkin päästmas uppumisohtu sattunud kängurut Austraalias Victoria osariigis.
Politseiseersandid Christopher Russo ja Kirby Tonkin päästmas uppumisohtu sattunud kängurut Austraalias Victoria osariigis. Foto: SOCIAL MEDIA / REUTERS / Scanpix

«Tal oli vähem kui minut aega… Ta vajus vee alla ja kui ta uuesti pinnale tuli, oli näha tema ninast vahtu välja tulemas. Ta oli uppumas,» rääkis Russo.

«Ma haarasin tema sabast ja Kirby hoidis tema pead ja me tirisime ta rannale ning puhastasime tema kopse, et saada vesi välja. Pärast seda hakkasime lihtsalt tema rinnale suruma ja ta hakkas uuesti hingama ning ma kuulsin südamelööke,» jätkas politseinik.

Politseiseersandid Christopher Russo ja Kirby Tonkin mässisid uppumisohust päästetud känguru rätiku sisse.
Politseiseersandid Christopher Russo ja Kirby Tonkin mässisid uppumisohust päästetud känguru rätiku sisse. Foto: SOCIAL MEDIA / REUTERS / Scanpix

Esmalt viidi känguru politseijaoskonda, kust looduskaitseametnikud ta kaasa viisid.

«Me laseme tal taastuda omas tempos, aga tal on karjamaa täis rohtu ja palju vett joomiseks ning ta tundub olevat sellega rahul,» lausus kohaliku loomade varjupaiga juht Michelle Thomas.

Merehädast päästetud känguru rannal lebamas Austraalias Victoria osariigis.
Merehädast päästetud känguru rannal lebamas Austraalias Victoria osariigis. Foto: SOCIAL MEDIA / REUTERS / Scanpix
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles