Fotod ja video: laupäeval on loomaaias suur kõrvitsapidu

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna loomaaed kutsub kõiki väiksemaid ja suuremaid laupäeval loomaeda terve päeva kestvale kõrvitsapeole, mille tarbeks on inimesed üle Eestis saatnud rekordkoguse kõrvitsaid.

Heade annetajate üleliigsed või ekstra just loomadele mõeldud kõrvitsad toimetasid üle Eesti loomaeda tasuta kohale DPD kullerid, kes on praeguseks ära transportinud rekordiliselt ligi 20 tonni suuremaid ja väiksemaid vilju. Nendele lisanduvad veel kõrvitsad, mis head inimesed ise loomaaeda on toimetanud.

«Arvestades seda, et möödunud aastal sai loomaaed kokku umbes 12 tonni kõrvitsaid, siis praeguse hulga puhul tuleb loomadel eriti suur pidupäev,» rõõmustas Tallinna loomaaia koostöösuhete koordinaator Signe Kalgan. «Loomulikult ei sööda me kohe oma loomi 20 tonni erksa sügisviljaga lõhki. Kõrvits säilib väga hästi ja see tähendab, et meie asukad saavad rikkalikumat ja maitsvamat söögilauda nautida lausa kevadeni välja.»

Loomadele mõeldud saadetisi tehti kokku ligi 100, millest mõni koosnes üksikust kõrvitsast, kuid oli ka juhtumeid, kus korraga pandi teele mitmesaja kilo jagu vilju. «Tõime kõrvitsaid ära igast Eesti nurgast ja ka saartelt,» märkis DPD Eesti müügi-  ja turundusjuht Janek Kivimurd. «Paljud saatjad ütlesid, et kasvatasid kõrvitsad just spetsiaalselt loomaaia jaoks ja tundsid sellest tõelist andmise rõõmu. Osad lasteaiad kasvatasid vilju terve rühmana ja joonistasid loomadele kaasa ka toredaid pilte.»

27. oktoobril toimuval iga-aastasel kõrvitsapeol käib loomade toitmine käsikäes hariva jutu ja loomade vaatlemisega, sest loomade reaktsioonid aedikusse tekkinud uue ja huvitava söödava vilja osas on alati erisugused ja põnevad. «Eriti huvitav on kindlasti jälgida loomade käitumist, sest serveerime neile toitu tavapärasest huvitavamalt,» selgitas Kalgan. «Mõni loom mängib suure kollase pallilaadse viljaga tükk aega enne, kui taipab sisu maitsma hakata, väiksemad loomad võivad kõrvitsasse lausa sisse kaevuda jne.»

Lisaks kõrvitsatele saab loomaaia asukatele sügise jooksul annetada ka muid juur- ja puuvilju, mis tuleks toimetada loomaaia Põhjaväravasse, aadressil Paldiski mnt. 145.

Kõrvitsapeo kava

11:00     jääkarud

11:30     kullimäe asukad: kotkad ja kakud

12:00     takiinid ja lakklambad

12:15     lõvid ja jaapani makaagid

12:30     väikese troopikamaja asukad

13:00     suure troopikamaja elanikud

13:30     tiiger, pesukarud, amuuri leopard, euroopa naarits

14:00     elevandid ja ninasarvikud ning surikaat

14:30     laste loomaaia asukad

15:00     kõrvitsasupp kõrvitsapeolistele keskkonnahariduskeskuse fuajees

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles