Galerii: vaprad kalurid päästsid merest uppuva vallabi

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Facebook

Eile rullusid Austraalias Portlandis lahti dramaatilised sündmused, mis oleksid võinud lõppeda väga traagiliselt.

Nimelt märkasid kalurid ja pargivaht vees elu eest võitlevat kukkurlooma, kes oli rannikust mitte väga kaugel, kuid siiski hädas. Parks Victoria pargivaht Peter Hill ütles Herald Timesile, et selleks ajaks oli vallabi vees olnud umbes tunnikese ning kui pargivaht sündmuskohale jõudis, olid appi tõtanud kalurid juba loomakese paati tõstnud.

«Kui loom paadist maale tõsteti, oli tal silmnähtavalt külm, ta oli täiesti kurnatud ning ei jõudnud püsti seista,» ütles Hill. «Loom oli väga stressis, kuid liiga väsinud, et midagi ette võtta. Tal oli raskusi hingamisega ning me kuulsime, et ta oli alla neelanud palju vett.»

Pargivaht mässis looma tekkidesse ning toimetas metsloomade reservaati. Kohale jõudes kukkus kukkurloom autost välja, mees tõstis ta sabast üles, hoidis teda pea alaspidi ja masseeris rinnakut, kuniks loom vett välja köhis ja taas hingata sai. Mees jäi vallabiga pooleks tunniks, kuni ta kosus ning lõpuks põõsastesse putkas.

Hill kahtlustab, et vallabi oli mereäärsetel kaljudel, kui miski teda ehmatas – näiteks mööduv auto – ning ta merre hüppas. «Ta on elus tänu kaluritele, kes ta välja tõmbasid,» ütles Hill. «Nemad tegid tõsise töö. Minu töö oli väga lihtne.»

Vallabitega on ennegi õnnetusi juhtunud, alles veebruaris leidis aset sarnane situatsioon, mis õnneks samuti hästi lõppes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles