Tõmošenko tiiger sai taas emaks: Krimmis tutvustati maailmale valgeid tiigrikutsusid

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Taigani safaripargis tutvustas pargi juhataja Oleg Zubkov täna maailmale ühenädalasi valge bengali tiigri kutsikaid.

Looduspark asub Belogorski lähistel Krimmis.

Taigani loomapark on uudistesse sattunud varem murettekitavate teadetega - suvel ründas seal elav lõvi turisti ning BBC on vahendanud pargitöötajate muret, et pärast seda, kui Venemaa Krimmi annekteeris, ei ole neil piisavalt raha, et kaslastele süüa osta ning loomi ähvardab nälgimine.

Pargi omanik Oleg Zubkov on sõjaväetaustaga ning ka park ise on rajatud endisesse nõukogude sõjaväebaasi. Zubkov avas safaripargi 2012. aastal ning tal läks kuus aastat, et ametivõimudega kaubale saada. Praegu on koht tuntud kui park, kus saab suurte kaslastega lähemalt tuttavaks saada.

«Sellest on saanud minu elustiil,» ütles Zubkov pargi avamise järel RT uudistele. «Mu peamine eesmärk on õppida loomadest aru saama.»

Täna maailmale esitletud tiigrikutsikad on valge tiigripaari pojad. «Nende ema on kuulus Tigrulja, kelle annetas Skazka nime kandvale [Jalta] loomaaiale endine Ukraina peaminister Julia Tõmošenko. Praegu on meil kahe pargi peale kokku 12 valget tiigrit, mis on Ukraina ajaloos rekordiline,» ütles Zubkov üleeile väljaandele Krõm Realii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles