Unistuste töö: Venemaa Läänemere-äärses linnakeses võeti tööle kassišerif

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa linnake nimega Zelenogradsk tahab näidata maailmale, kui väga seal kasse armastatakse. Et linnakese hulkuvatel kassidel oleks elu parem, võeti tööle «kassišerif».

Zelenogradski kassibossiks sai Svetlana Logunova, kes osutuks valituks 80 kandidaadi seast. Tema palk on 5700 rubla (75 eurot) kuus ning ülesandeks kasside eest hoolt kanda.

Sveta ütleb, et on kassidega tegelenud juba pikka aega: «Ma toidan neid, kõik tunnevad mind. «Seal Sveta oma rattal läheb!» Kõik tunnevad mu ratta järgi ära.»

Linnake kuulus kunagi Saksamaale ja kandis siis nime Kranz. Kunagine popp kuurortlinn püüab oma mainet taastada ning leida uusi turiste kassiarmastajate seas. Võimud on juba paigaldanud linna suure kassiskulptuuri ning seal avati ka kassimuuseum.

Zelenogradskis elab umbes 70 kodutut kassi, kes on nüüd Svetlana hoole all. Lisaks kuupalgale andis linn talle jalgratta ning vahva rohelist värvi vormiriietuse, mille juurde kuulub ka kübar. Kohaliku omavalitsuse kultuuriosakonna juhataja Vassili Ivanov ütles Reutersile, et kostüüm oli taotluslik: «Me tahtsime, et ta oleks koheselt äratuntav, nagu Mary Poppins! Mary Poppins sõidab oma jalgrattal ja kõik lapsed tunnevad ta kohe ära.»

Zelenogradsk asub Läänemere ääres, Kaliningradi oblastis. Oma kassilembusega loodavad nad jõuda maailmakaardile kui kõige kassisõbralikum koht Venemaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles