Orvuks jäänud ja kassi hambust päästetud saarmast sirgus imeline ema

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saarmad sünnivad pimedate ja abitutena ning sõltuvad ellujäämisel oma emast. Nad ei oska isegi ujuda, ilma et neid selleks õpetataks. Tilly on saarmas, kes leiti orvuna – kuid kes ometi kasvas suureks tubliks saarmaks ning nüüd on võtnud enda kanda emarolli.

Ilma emata saarmapojad ellu ei jääks. Tilly oli erand. «Tilly leiti kahekuise orvuna,» meenutab Oregoni loomajatöötaja Renée Larison. «Teda ründas kortermajas kass. Ta leiti üksinda, seega me ei tea, kas tal oli õde-vendi, me ei tea, kas kass tiris ta pesast välja.»

Oma vigastuste tõttu oli Tillyl vähe šansse üldse ellu jääda ning kindlasti ei olnud ta valmis elama metsikus looduses. Talle leiti koht Oregoni loomaaias, kus loomaaiatöötajad olid talle ema eest. Tilly õppis ujuma lastebasseinis ning juba aasta pärast liitus temaga teinegi päästetud hing, Buttercup. Samuti orvuks jäänud Buttercupist on saanud Tilly peika ning töötajate sõnul on nad suurepärane paar.

Aastal 2013 ootas Tillyt ees järjekordne väljakutse: temast sai ema. Lisaks täielikult beebidele pühendumisele selgus peagi, et Tilly on ka suurepärane ujumisõpetaja. Saarmad hakkavad ujumistunde võtma kahekuiselt ning need õppetunnid võivad inimesi isegi hirmutada, kuna ema surub poegi ka vee alla – kõike selleks, et õpetada neid saagi järele sukelduma.

«On hämmastav, et Tilly tuli meie juurde nii abituna ning nüüd on temast saanud suurepärane ema,» kiidab Larison.

Vaata videost Tilly lugu pikemalt!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles