Südantsoojendav video: tagajalgadeta sündinud koer tõestab, et püsivus viib sihile

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dave Tacon / Caters News Agency / Scanpix

Filipiinidel Quezoni linnas elav koer nimega Putol on kohalike seas tuntud ja armastatud kutsa. Seda seetõttu, et vaatamata tagajalgade puudumisele on Putol elurõõmus ja jookseb ringi kahel käpal. 

Kuueaastane Putol on ei lase end jalgade puudumisest häirida ning oma peremehe Danilo Codilego sõnul tormab ta pidevalt teiste koertega ringi. Veoautojuhina leiba teeniv Codilego ostis koera oma töökaaslase käest. «Ühel päeval tuli mu kolleeg tööle, kaasas neli kutsikat, keda ta müüa tahtis,» meenutas Codilego. «Kolm neist osteti ära, aga vaest tagajalgadeta Putoli ei tahtnud keegi ja ma olin ainus, kes näitas üles julgust tema eest hoolitseda.»

Oma esimesel kahel eluaastal ei suutnud Putol kõndida, kuid õppis lõpuks esikäppadel tasakaalu hoidma. Nüüd valvab ta Codilego maja ja on oma omaniku suhtes väga kaitsev. «Ta haugub alati, kui läheduses on mõni võõras, kuid on omade suhtes sõbralik,» rääkis Codilego. «Ta ei karda ka kadedust välja näidata ning kui ma tema juuresolekul teisi koeri paitan, saab ta minu peale pahaseks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles