Harjumaal ronis kanakull suurest näljast läbi võrgu kanaaedikusse

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõelähtme vallast leitud kanakull.
Jõelähtme vallast leitud kanakull. Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Eile sai Eesti Metsloomaühing teate Jõelähtme vallast, kust oli leitud nälginud kanakull, kes oli pugenud kanaaedikusse. 

Ülgase küla ühe majapidamise kanaaeda oli kull viimastel nädalatel külastanud juba paaril korral. Seekord oli ta aga roninud võrguga kaetud aedikusse sisse, kust perenaine Evelyn ta leidis. Lind pidi olema päris meeleheitel, sest kanu pole Evelyni sõnul juba nädal aega välja lastud.

Jõelähtme vallast leitud kanakull.
Jõelähtme vallast leitud kanakull. Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Leidja transportis kulli Tallinnasse ning andis linnu edasi Metsloomaühingu vabatahtlikele, kes ta kullide eksperdi Sibelle Lee juurde toimetasid. Sibelle hinnangul on tegemist emase noorlinnuga, kelle tiivad tunduvad korras olevat. Kuna kanakullid on aga II kategooria looduskaitse all olevad linnud, viiakse ta täna täiendavasse tervisekontrolli Tartusse Maaülikooli loomakliinikusse, kus dr Madis Leivits ta üle vaatab.

Kui soovid annetuste toel tegutsevat Eesti Metsloomaühingut aidata kanakulli transpordikulude tasumisel, saad seda teha kas pangaülekandega või helistades ühingu annetustelefonile.

9009933 - annetad 5€

9009955 - annetad 25€.

Kuula kogu tervitustekst ära, sest muidu annetust ei toimu!

Eesti Metsloomaühing
EE952200221067573100 
Selgitus: Ülgase küla kanakulli transport 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles