Päevakäpp: soojast kodust varjupaika viidud Saddy ja Garfunkel ootavad ühiselt uut algust

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

See on üsna tüüpilise algusega lugu. Vanaprouale toodi kaaslaseks kassipoeg ja siis veel teinegi, arvestamata kiisude eluiga. Võimetuna loomade eest hoolitseda, tuli proual nüüd loomadest loobuda ja karvakerad sattusid loomade varjupaika. 

Ennekõike just tõuloomadele ja tõulaadsetele tekitab varjupaik liigselt stressi. Nad ei tule seal toime — eriti veel need loomad, kes on harjunud armastava ning hooliva omanikuga. Stress toob kaasa haigused ja viimaks on loomad suletud ringis.  

Saddy (kuueaastane emane) ja Garfunkel (nelja-aastane isane) on nüüd kosumas hoiukodus, kuid unistamas siiski päriskodust, kuhu jäädagi — päriseks ja lõpuni. Mõistagi otsivad need kaks, kes on olnud teineteisele vankumatuks kaljuks nii headel kui halbadel aegadel, ühist kodu. 

Kiisuproua Saddy on sõbralik ja väga uudishimulik kiisu, kes on kiibistatud, vaktsineeritud ja steriliseeritud. Garfunkel seevastu valib, kellele läheneb, kuid kui juba sõbraks on saadud, siis selleks ka jäädakse. Temagi on kiibistatud ja vaktsineeritud, kuid kastreerimine tuleks ette võtta looma uuel omanikul siis, kui loom on sisse elanud. 

Mõlemad loomad on üle vaadatud PetCity loomakliinikus doktor Gerlin Järvela hoolitseva käe all ning saanud soovitusi edasise osas. Kui tunned, et sinu kodus ja südames on ruumi kahele loomale, kes peavad jääma kokku, kuni neile aega on antud, siis võta ühendust hoiukoduga aadressil kertu.jukkum@gmail.com Kiisudega saab tutvuda Tallina südalinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles