Lustakas galerii: vaata, kui vahvaid poose võtavad oravad keset hüppeid (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oravate toimetusi on tore jälgida, kuid tihti liiguvad need vilkad loomakesed ühelt puult teisele niivõrd ruttu, et inimsilm ei suuda nende vahvatele hüpetele reageerida.

Inglismaa fotograaf Pete Walkden otsustas aga Šotimaa metsi külastades oma kaamera ja reaktsioonikiiruse proovile panna ning oravaid nende loomulikus keskkonnas pildistada. 

Walkdeni missioon õnnestus ning fotograafil õnnestus jäädvustada seeria fotosid oravatest keset nende õhulende. Käpad laiali sirutatud, kehad välja venitatud ja saba tüürina toimimas meenutavad oravad pisikesi superkangelasi, kes on kohe-kohe valmis pättidele tuule alla tegema. 

«Oravate hüppamisstiil ei ole universaalne ning iga loom teeb seda omamoodi,» sõnas Walkden. «Kuna iga hüpe kestab alla sekundi, pidi kaamera hetkega tegema mitu pilti ja mul endal jäi üle vaid loota, et mõni neist oli fookuses.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles