Mustad kassid kaotavad populaarsust, sest pole piisavalt instageenilised

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Michal Rerych / PantherMedia / Michal Rerych / Scanpix

Sotsiaalmeedias on tekkinud kummaline nähtus ehk kassikarva rassism, kus peamisteks kannatajateks on mustad kassid, kes pole piisavalt fotogeenilised Instagrami jaoks.

Sotsiaalmeediaspetsialist Helene Vetik peab kodus kassi, kes oli samuti oma ebastandardse välimuse tõttu pikalt varjupaigas, vahendab ERR saadet «Terevisioon». Vetik tõdes, et mõistab probleemi, miks musti kasse on keerulisem pildile saada. Vetiku sõnul ei ole mõtet kassi kodustades lähtuda karva värvist. «Ma arvan, et inimesed, kes tahavad endale kassi võtta varjupaigast, võiksid olla veidi isetumad,» lausus ta.

Loe lähemalt ERR melust!

Sel aastal toimub juba viiendat korda musta kassi kuu, mille raames saab musta värvi kassi Varjupaikade MTÜ käest loovutustasuta. «Väike must — see on klassika ja alati moes. Miks siis mustad kassid varjupaikadesse teistest kauemaks kipuvad jääma? Kas tegu on ikka nõiakassiga? Vaadates nõiasaadete populaarsust meie teleekraanidel, siis sel aastal oleme lootusrikkad, et paljud kassitahtjad soovivad enda kõrvale just veidike salapära ja maagiat,» sõnas Varjupaikade MTÜ projektijuht Anneli Matsi.

«Ei ole midagi kaunimat, kui läikiv-siidine must karv ning selle sees kaks säravat smaragdrohelist või merevaigukarva kalliskivi. Mustad kassid on seda väärt, et lubada endale sellist luksust,» lisas Matsi. Hetkel on varjupaikades uut kodu ootamas lausa 89 musta kassi, kuid kindlasti lisandub neid kuu jooksul kampaanialehele, millel saab silma peal hoida siin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles